معروف ترین داروهای اتوتوکسیک و علائم و تأثیر آنها بر شنوایی
- توضیحات
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: blog
- بازدید: 1137

معروف ترین داروهای اتوتوکسیک و علائم و تأثیر آنها بر شنوایی، آیا میدانستید برخی از داروها میتوانند به گوش شما آسیب برسانند و شنوایی شما را دچار اختلال کنند؟ این داروها که عموما در دسته داروهای ضد التهاب و آنتیبیوتیک دستهبندی میشوند، داروهای اتوتوکسیک نام دارند که موجب ایجاد اختلالات مختلفی در گوش خواهند شد. در ادامه در مورد آن، به طور کامل صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید تا بیشتر با داروهای اتوتوکسیک و علائم آنها آشنا شوید.
معروفترین داروهای اتوتوکسیک
بیش از 200 دارو و مواد شیمیایی وجود دارد که باعث مشکلات شنوایی و تعادل میشوند. حتما قبل از آغاز هر پروسه درمانی، با پزشک خود در مورد آسیب شنوایی یا تعادل هر دارویی که مصرف میکنید، صحبت کنید. با وجود کلیه اثرات و عوارض منفی، گاهی اوقات چارهای جز مصرف داروهای اتوتوکسیک وجود ندارد. درمان با یک داروی خاص ممکن است تنها امید بهبود در برخی بیماریهای خطرناک باشد و مسلما اکثر مشکلات شنوایی با سمعک قابل درمان است، در حالی که امتناع از مصرف برخی از این داروها با وجود تمامی عوارض منفی، ممکن است بازی با جان بیمار باشد. داروهای اتوتوکسیک که عوارض و آسیبهای دائمی ایجاد میکنند، عبارتند از:
- آنتی بیوتیکهای خاص آمینوگلیکوزید مانند جنتامایسین (سابقه خانوادگی ممکن است حساسیت را افزایش دهد)
- داروهای شیمی درمانی سرطان، مانند سیس پلاتین و کاربوپلاتین.
- داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAID)، از جمله آسپیرین، ایبوپروفن و ناپروکسن
داروهایی که موجب آسیب موقت میشوند عبارتند از:
- مسکنهای سالیسیلات (آسپرین، برای تسکین درد و درمان بیماریهای قلبی)
- کینین (برای درمان مالاریا)
- داروهای ادرارآور (برای درمان برخی بیماریهای قلبی و کلیوی)
- داروهای ضدتشنج خاص
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای ضد اضطراب
- داروهای ضد مالاریا
- داروهای کنترل کننده فشار خون
- داروهای آلرژی
علائم اتوتوکسیسیتی
مانند اغلب بیماریها، مسمومیت ناشی از داروهای اتوتوکسیک نیز با علائم خاص خود قابل تشخیص است. برخی از مهمترین علائمی که در افراد دیده میشوند، عبارتند از:
- کاهش شنوایی جزئی یا عمیق
- سرگیجه
- وزوز گوش
- اختلال در تعادل فرد
- مشکلات راه رفتن در نور کم و تاریکی
تاثیر داروهای اتوتوکسیک بر سیستم شنوایی
معمولاً اولین علامت داروهای اتوتوکسیک در گوشها، وزوز گوش یا صدای زنگ در گوش است. با گذشت زمان، ممکن است فرد دچار کم شنوایی شود. این کاهش شنوایی ممکن است تا زمانی که توانایی شما در درک گفتار تحت تأثیر قرار نگیرد، مورد توجه واقع نشود. اثرات داروهای اتوتوکسیک میتواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. عدم توانایی شنیدن مکالمات یا احساس اندکی سرگیجه ممکن است فعالیتهای روزانه شما را با اختلال روبهرو کند. داروهای اتوتوکسیک باعث آسیب به سلولهای حسی داخل گوش میشوند که در شنوایی و تعادل اثر میگذارند.
برگرفته از سایت نیک آوا