تاریخچه پیدایش جوجوبا، ساختار گیاهی و شیمیایی آن

 تاریخچه پیدایش جوجوبا، ساختار گیاهی و شیمیایی آن، به علت داشتن اسیدهای چرب اشباع‌نشده، این روغن در دمای اتاق کاملا به شکل مایع درمی‌آید و برخلاف روغن‌های دیگر عمر طولانی دارد و زود فاسد نمی‌شود. همین موضوع یکی از ویژگی‌هایی است که این روغن را تبدیل به گزینه‌ی خوبی برای استفاده در محصولات آرایشی و بهداشتی می‌کند. با استفاده از این روغن داروسازان نیازی به استفاده از مواد نگهدارنده‌ی شیمیایی به میزان زیاد نخواهند داشت. برای اینکه بیشتر با ساختار گیاهی و شیمیایی این گیاه آشنا شوید پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه کنید. با ما همراه باشید.

تاریخچه جوجوبا و حقایق جالب در مورد آن

اولین کشت تجاری جوجوبا در مناطق ساحلی Negev Desert و Dead Sea اسرائیل بود. روغن جوجوبا در سال های دهه ۱۹۷۰ برای صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی بسیار مهم بود. این روغن یک جایگزین مناسب برای روغن اسپرم نهنگ محسوب می شد و در محصولات آرایشی در سراسر ایالات متحده استفاده می گشت. تا سال ۲۰۰۰، شورای صادرات بین المللی جوجوبا انتظار داشت که تولید این روغن به صورت جهانی طی یک دوره پنج ساله ۱۵ درصد افزایش یابد و با توجه به محبوبیت دستور العمل های DIY و مراقبت از پوست این روزها روغن جوجوبا هنوز هم به رسمیت شناخته می شود. روغن جوجوبا را می توان به عنوان یک آفت کش طبیعی و امن مورد استفاده قرار داد. امروزه این ماده برای کنترل حشرات مورد استفاده قرار می گیرد. این روغن مانع فیزیکی بر روی سطح دانه ایجاد می کند و حشرات را از آن دور می سازد.

ساختار گیاهی و شیمیایی جوجوبا

گیاهان جوجوبای بالغ بوته های چندساله چوبی هستند که وقتی فصل تغییر می کند، برگ های خود را نمی ریزند. گیاه جوجوبا هنگامی که از بذر کاشته می شود، می تواند تا سه سال گل تولید کند و تنها می توان جنسیت را با گل تعیین کرد. گیاهان مونث بذر را از گل ها تولید می کنند و گیاهان مذکر گرده افشانی می کنند. دانه های جوجوبا کمی شبیه دانه های قهوه هستند اما معمولا بزرگترند و شکل آن ها همیشه یکنواخت نیست.

ساختار شیمیایی روغن جوجوبا متفاوت از سایر روغن های گیاهی است زیرا این یک موم چند غیر اشباع است. به عنوان یک موم، روغن جوجوبا مخصوصا برای محافظت از پوست مفید است، کنترل رطوبت را فراهم می آورد و پوست و مو را تسکین می دهد. در دمای اتاق، روغن جوجوبا مایع است. این روغن مانند برخی از روغن ها تجزیه نمی شود یا بو نمی گیرد. در واقع عمر مفید آن بسیار طولانی است و همین امر موجب می شود این روغن برای محصولات و برنامه های کاربردی آرایشی مناسب باشد. روغن جوجوبا حاوی ترکیبات مفید، از جمله ویتامین E، ویتامین B، سیلیکون، کروم، مس و روی است. این روغن درصد بسیار بالایی از ید را در ۸۲ درصد دارد که باعث می شود این روغن خواص درمانی داشته باشد.

عوارض جانبی احتمالی روغن جوجوبا

استفاده از روغن جوجوبا برای اکثر مردم هنگامی که بر روی پوست اعمال می شود حتی برای زنان باردار و شیرده امن است. عوارض جانبی ممکن است شامل بثورات و واکنش های آلرژیک باشد. نباید جوجوبا خورده شود زیرا حاوی یک ماده شیمیایی به نام erucic acid است که می تواند باعث آسیب قلبی و سایر عوارض جانبی جدی شود. روغن جوجوبا را تنها برای اعمال موضعی مورد استفاده قرار دهید.

برگرفته از سایت مجله سلامت